Akkumulator – et værktøj til flere formål

Bruger din virksomhed hydrauliske systemer? Leder du efter noget, der kan mindske chancen for skader på systemernes komponenter? Eller leder du blot efter et nyt batteri til din bil? Så er det nok en akkumulator, du står og mangler.

En akkumulator bruges i hydrauliske systemer for at undgå stød og pulsationer, som kan forårsage skader på systemets komponenter. Primært membranakkumulatoren bruges til dette formål. En akkumulator kan også bruges som energilager – en form for hydraulisk batteri. Her benyttes stempelakkumulatoren. En blæreakkumulator kan bruges til begge formål. Der findes altså flere forskellige typer akkumulatorer, som kan hjælpe dig i mange motoriske situationer.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her et stort udvalg af akkumulator.

Sådan fungerer en akkumulator

Fælles for alle akkumulatorer er, at de er fyldt med en gas, som kan presses sammen og udvide sig i takt med trykket i systemet. Når olien lukkes ind i akkumulatoren, presses gassen i blæren sig sammen. På den måde blive den ladet. Når trykket i systemet falder, sendes olien retur i systemet, og akkumulatoren er afladet. Den lagrede energi frigives som elektrisk energi. En akkumulator sidder oftest på P-strengen, men den kan indsættes på T-strengen for eksempelvis at beskytte en køler. Du kan både købe din akkumulator forladet og ikke forladet samt i forskellige størrelser alt efter dit formål.

Akkumulator til køretøjer

Den mest velkendte type af akkumulator er dem, der bruges til biler og andre motorkøretøjer. Det er vigtigt, når du skal købe et sådan batteri, at du vælger den type, der passer til det, som du skal bruge den til. Der er nemlig stor forskel på, om du skal bruge et batteri til din bil eller din plæneklipper. Du kan altså med stor fordel gå på opdagelse blandt det store udvalg, hvor der med garanti findes lige præcis den type akkumulator, som du er på udkig efter. Du finder også diverse tilbehør til din akkumulator, hvis det blot er dette, du leder efter. Her finder du både clamps, adaptere og meget mere til din akkumulator.