Disse madvarer bør du altid have i køkkenet
I en travl hverdag kan det være vanskeligt at skulle handle ind hver dag og finde på ugens madplan. Derfor er det en fordel, at altid have nogle ting i køkkenskabene og køleskabet, så man kan bikse noget hurtigt sammen. Herunder får du 5 ting opridset, som du altid bør have i køleskabet og 5 ting som du bør have i køkkenskabene.
Dette gør samtidig også dine handleture væsentlig nemmere fremadrettet, så du allerede har nogle basisvarende stående derhjemme i skabet.
5 musthaves til køleskabet
- Smør, olie eller flydende fedtstof.
- Gær.
- Æg. De kan bruges til ufattelig mange ting. Du kan lave et hurtigt spejlæg eller en omelet til at tage den værste sult. Men du kan også bruge æggene i bagværk og desserter.
- Mælkeprodukter. Kan anvendes både i salte og søde retter.
- Nogle grøntsager (eventuelt nogle frosne grønsager, så holdbarheden forlænges)
5 musthaves til køkkenskabene
- Pasta og/eller ris. Kan blandes sammen med nogle grønsager, og så har du en nem ret.
- Mel. Har en lang holdbartid, og kan bruges i både bagværk, saucer og kager.
- Dåsemad. Dette kan fx være hakkede tomater, kikærter og tun. Madvarer som er meget holdbare og kan bruges i en masse forskellige retter.
- Krydderier. Uden dette er de fleste måltider ikke så interessante, derfor bør du altid prioritere at have nogle krydderier stående i skabene, som minimum salt og peber.
- Nogle lækkerier. På denne måde har du altid noget at byde dine gæster. Toms Chokolade er fremragende til at altid have liggende, fordi de er praktisk indpakkede og samtidig meget indbydende.
Hvis du altid har disse 10 ingredienser i køkkenet, så kan det ikke gå helt galt. Ved at altid have disse ting på lager, så kan du lave nogle utrolig nemme og hurtige måltider. Du kan lave nogle simple retter såsom pandekager eller en nem pastaret.