Gode råd til familien, der har hund med særlige behov

Det kan være en gave for børn at vokse op med hund. Forskning fra Human Animal Bond Research Institute viser, at hvis man vokser op med dyr, kan det forbedre barnets sociale kompetencer, kommunikation og interaktion med andre børn. Som hundeejer kan du dog risikere, at man i hundens opvækst oplever, at den har særlige udfordringer.

Kosttilskud til hunde med særlige behov

På samme måde som mennesker kan døje med stress og angst, kan familiens bedste ven også blive ramt af det. Hunde kan udvise stress på flere måder. Det kan både vise sig i form af aktiv og passiv stress, og symptomerne kan blandt andet være:

  • Rysten over hele kroppen
  • Hurtig hjertebanken
  • Klynken eller gøen

Har man en hund med stress, er motion en del af løsningen. Men en løsning kan også være kosttilskud til hunde. Kosten er vigtig for hunden, og derfor kan kosttilskud til hunde bidrage til at berolige hunden. Når man køber kosttilskud til hunde med særlige udfordringer som angst, fås det i form af tabletter med naturlige stoffer. Kosttilskud til hunde med angst kan give din hund de bedste forudsætninger for et godt liv.

Kroniske sygdomme

Når en hund får konstateret en kronisk sygdom, kan det komme som et chok for ejeren. En kronisk sygdom kan komme i mange størrelser såsom diabetes og allergi. Sygdommen kan ikke helbredes, og derfor skal man forsøge at give hunden så gode forudsætninger for livet som muligt.

Hvis din hund f.eks. har dårligt fungerende mave, kan Diapro være et middel, der kan tages ved siden af en eventuel behandling. Diapro er et præbiotikum, som hunden spiser i form af pulver. Diapro er med til at give hunden en normal tarmflora og kan bidrage til mindskning af eventuelle smerter.

Træning er vigtig

Nogle vælger at adoptere en handicappet hund, fordi den ofte kan blive fravalgt på grund af sine udfordringer. Det kræver dog et vist arbejde at træne en handicappet hund, men hvis man har overskuddet til det, er det lige så skønt at have den omkring sin familie. Hvis der er tale om et fysisk handicap, kan det være, der er behov for udstyr.

Skal hunden f.eks. have amputeret et ben, er det muligt at få en benprotese. Men hunde kan godt leve uden et bagben, da de tilpasser sig hurtigt. Det er dog vigtigt at hjælpe hundene med at holde sig aktiv ved at tage den med til f.eks. hundetræning.