Har du brug for en rollator i hverdagen? Sådan vælger du den rette

Når man bliver ældre, er det almindeligt at opleve gangbesvær og nedsat bevægelighed. Derfor investerer mange i en rollator, der kan give øget stabilitet og tryghed, når man bevæger sig rundt i hjemmet eller udendørs. Men hvordan vælger man den rette rollator? Det får du råd til i artiklen her.

Vælg rollator ud fra hvilke omgivelser, du færdes i

Der er flere ting, du bør overveje, når du skal vælge en god rollator. Tænk f.eks. over, hvilke omgivelser du typisk færdes i. Det er vigtigt at tage stilling til, om rollatoren skal bruges indenfor i dit hjem eller udendørs. Hvis du har størst behov for en indendørs model, bør du overveje dine pladsforhold og indretningen af dit hjem. Det kan være en god idé at vælge en mindre type, hvis du ikke har så meget plads, da det således bliver nemmere at bevæge dig rundt i din bolig.

Vejer dit behov for en udendørs rollator mest, bør du have det omkringliggende terræn og de områder, du færdes i, in mente, når du skal vælge. Går du f.eks. ofte ture ved skovområder eller andre steder med ujævnt terræn, kan du med fordel vælge en rollator med særligt store hjul.

En indendørs model er smallere i bredden og har mindre hjul, så den kan komme gennem smalle døre, hvorimod en udendørs model typisk har større hjul og et sæde til hvil eller en indkøbskurv. Dog kan en udendørs model også bruges indendørs.

Overvej dine daglige aktiviteter

Det er også en god idé at forholde sig til, hvilke aktiviteter du foretager dig i løbet af dagen, så rollatoren passer hertil. Har du en aktiv hverdag, hvor du begiver dig ud på længere gåture, kan det være en fordel med en rollator, der er forsynet med et lille sæde, så du kan tage hvil, når du får brug for det. En rollator med et sæde er også velegnet, hvis du let bliver udmattet eller har svage led.

Hvis du har behov for ekstra støtte, når du f.eks. skal have jakken af og på eller vande blomster, bør du vælge en rollator, der sikrer dig den bedste sikkerhed. En type med lettilgængelige bremser er optimal, da den giver dig tryghed, når du udfører dine daglige gøremål både i og udenfor hjemmet.

Find en ny rollator i SeniorSalg.dks store udvalg og giv dig selv den ekstra støtte, du har brug for.