Kvindens kønsdele forandres med alderen

Reklame

Sponseret indlæg

22. marts 2021

Kvinders skede forandrer sig igennem hele livet, og det gør den, ligesom resten af kroppen går igennem nogle forandringer på grund af alder. Især når man rammer overgangsalderen, så vil den have synlige forandringer, men også funktionelt. Det er nemlig ikke ualmindelig, at man oplever tørhed når man kommer i overgangsalderen, hvilket godt kan påvirke ens sexliv.

Tørhed

Skeden bliver mere tør i overgangsalderen, på grund af hormonet østrogen falder i niveau. Derfor har man svært ved at skabe den naturlige balance af fugt og smørelse under sex selv. Tørhed i skeden er derfor et meget normalt symptom på overgangsalderen. Glidecreme kan dog hjælpe i denne situation. 

Mindre hår

Jo ældre man bliver, jo mindre hår kommer der forneden. For når man bliver ældre, så falder hårene hurtigere af, end hvis man var teenager. Det er også fordi, at hormonet østrogen falder, som også påvirker hårvæksten. Dette sker dog ikke kun forneden, men også på hovedet og under armene. 

Skamlæberne begynder at hænge og ændrer farve

Vores skamlæber begynder at hænge mere løst, jo ældre vi bliver, dertil kan den ændre farve, hvor det hele bliver lidt mørkere. Grundet dette skyldes tab af elastin og kollagen. Ligesom man får rynker i ansigtet, så går man også rynker for neden. Mange ældre mennesker får gener sener ei livet, og hertil er det kirurgisk hjælp at hente. 

Musklerne bliver slappe

Når man bliver ældre, så bliver musklerne i kroppen også mere slappe. Det samme sker med musklerne i underlivet. Det hele bliver mere slaps, og selve bækkenbundet, er en slags holder for ens livmoder, blære, endetarm mm. Men ens bækkenbund bliver også slapt, medmindre man er god til at styrke det via bækkenbundsøvelser. 

Du bliver grå 

Ligesom dit hår på hovedet bliver gråt, så ka an også få grå hår for neden. Grunden til at man bliver grå er fordi, at pigmentcellerne stopper med at producerer kemisk melanin, som er det som giver farven på håret. Når produktionen stopper, så bliver håret gråt eller hvidt. 

Der er rigtig mange ting, som kroppen gennemgår, fra når man fødes til man bliver gammel. Vi ældres hele tiden, og det er ikke altid synlige forandringer fra dag til dag, men over tid, kan man se forandringer. Nogle gange begynder man at mærke forandringerne, før man ser dem. Alle bliver ældre, og der er ikke nogen kur mod det, tværtimod er det en del af livet. Men der kan komme mindre ældningstegn, hvis man sørger for at passe på sig selv, og forkæler sin krop.