Planlægning af en aften med romantisk middag med fransk vin og mad

Trænger din partner til en glædelig overraskelse? At planlægge en romantisk middag er en fantastisk måde at forkæle dig selv og din partner. Med den rette sammensætning af lækker mad og en god flaske fransk rødvin kan du skabe en skøn aften. Få herinspiration til, hvad der kan serveres, og hvordan du kan underholde i løbet af aftenen, alt sammen med et skvæt rødvin.

Vine

Til enhver romantisk middag er det hyggeligt at nyde et godt glas vin, da det bidrager til maden og atmosfæren. Når det kommer til fransk rødvin, er udvalget bredt. Du kan teste en ny flaske eller vælge din yndlings rødvin, måske en Bordeaux, Bourgogne eller Rhône, for at ledsage måltidet?

Forret – en god appetitvækker

I kan begynde aftenen med en let og delikat forret. Hvis du skal holde dig til det franske hjørne kan du overveje at servere snegle i hvidløgssmør eller en klassisk fransk løgsuppe gratineret med ost. Disse forretter vil sætte smagsløgene i gang og parre sig smukt med fransk rødvin.

En mør og saftig hovedret

For mange er hovedretten stjernen på bordet. En saftig bøf med bordelaisesauce eller coq au vin (kylling i rødvinssauce) er to fremragende valg, du kan overveje. For vegetarer kan ratatouille eller en svampebourguignon være en lækker madoplevelse, dog kan du overveje at tilføje en lille side, såsom kartoffelgratin.

Dessert og underholdning

Du kan afslutte aftenen med en forførende dessert som creme brulee eller chokolademousse samt med en god dessertvin. Udover en god dessert, så kan du overveje om dig og partner skal lave noget underholdende. I kan snuppe et hyggeligt brætspil, sætte lidt fransk musik på og tage en svingom eller i kan købe nogle samtalekort, der kan åbne op for dybere samtaler. En fjerde mulighed er, at i kan gå en romantisk gåtur under stjernerne hånd i hånd.