Sådan undgår du at stresse om morgenen

Det betyder rigtig meget at komme godt ud ad døren, især når man har børn. Det er vigtigt at man ikke kommer stressende ud ad døren, fordi det betyder rigtig meget for hvordan resten af dagen forløber sig. Flere lærer ved at hvis børnene kommer sent i skole, eller kommer stressende ud ad døren, så er der humørbarumeter ikke særlig højt, som det ellers kunne være. Derfor er det en god ide at planlægge jeres morgen, så der kun kommer gode morgener fremover. 

1. Stå op i god tid

En af årsagerne til at man kommer for sent, er fordi at man ikke har nok tid. Man ved nogenlunde hvor længe mange om at tage tøj på, at få spist og komme ud af døren. Men hos mange er tiden ikke nok til at man kan blive helt klar. Et godt råd er at man står 30 minutter før op, end man plejer. Og her vurderer man hvordan det så går. Stresser man stadig ud af døren, kan man prøve at sætte vækkeuret måske 1 time før. Eller også må man se på hvad det er som tager så lang tid om morgenen. F.eks. er der ikke tid til at man kan lege, er der til at man kan se fjernsyn. Man skal prøve at minimere sine handlinger så meget som muligt.

2. Forbered det du kan aften før

For eksempel kan man finde tøj til dagen efter, så det ligger klar. Det betyder, at man om morgenen kan undgå at bruge tid på at finde tøj. Det samme gælder hvad angår skoletasken. Så for at skoletasken er klar, at madpakken er lavet. Så det i skal om morgenen er:

  • at stå op
  • at tage tøj på
  • at spisemorgenmad
  • børste tænder og ordne hår
  • ud ad døren

5 ting, som man som minimum burde kunne lade sig gøre på max 1,5 time. 

3. undgå stress

Det er alt afgørende at man får en stille og rolig morgen, hvor man ikke stresse eller bliver uvenner. Hvis det er muligt så sæt jer alle sammen ved spisebordet, og spis morgenmad sammen. På den måde kan børnene sidde og få et overblik over hvad de skal. Hvis det er i tvivl kan man lige minde dem om det, så de ved lige præcis hvad de skal når de er færdig med at spise. Iøvrigt er det vigtigt, at børnene får noget at spise om morgenen. Morgenmad, gerne sund morgenmad, vil give en bedre indlæringsevne hos barnet.