Solfangeranlæg – Hvad er det, og er det en god investering?

Du har sikkert set solcellerne på tagene rundt omkring, og du vil formentlig kun se flere i fremtiden. Solfangeranlæg er nemlig blevet både bedre, mere effektive og ikke mindst billigere for private, der kan få fuldt udbytte af solens energi.

Her kan du blive klogere på, hvad et anlæg er, og hvorfor det er en god investering.

Derfor bør du overveje et solfangeranlæg

Der er faktisk mange gode grunde til, hvorfor du bør overveje at investere i et solfangeranlæg til dit hjem. Du bør se investeringen som en energioptimering, der gør en forskel for både din varmeregning og husets energimærkning.

Der kan være penge at spare på varmeregningen, hvis du vælger et solfangeranlæg – særligt hvis din allerede eksisterende varmekilde er dyr. Du kan nemlig udnytte den varme, som anlægget genererer, og spare på den dyre opvarmning.

Er din eksisterende løsning ikke effektiv nok, kan solvarme også fungere som et supplement. Dette kan du gøre i stedet for at opgradere din allerede eksisterende varmekilde. Samtidigt vil det øge boligens værdi, hvis anlægget er med til at forbedre hjemmets energimærkning.

Hvad skal der til, før jeg kan få et solfangeranlæg?

Det er ikke helt ligegyldigt, hvor du sætter et solfangeranlæg op. Hvis det skal fungere optimalt og generere så meget overskud som muligt, skal det for det første have den helt rette placering. Det er bedst, at solcellerne kan have retning mod syd, mens der heller ikke må være træer eller andet, der kan skygge for solens stråler.

Derudover bør taget selvfølgelig også kunne håndtere vægten af et solfangeranlæg. En professionel fagmand kan vurdere, om dit tag har den rette bæreevne og hældning.

Når du har sikret dig, at dit tag er velegnet til et solcelleanlæg, skal du også have en godkendelse fra din kommune. Du bør altid få godkendelsen, før du køber et anlæg.

Drømmer du om solcelleanlæg? Kontakt DBVVS

Som en tommelfingerregel kan et anlæg tjene sig selv hjem i løbet af 10 år, og levetiden er mellem 20 og 30 år. Der er derfor gode grunde til, at du bør overveje et nyt solfangeranlæg.

Vil du vide mere om dine muligheder? DBVVS har en lang erfaring med at sælge forskellige produkter som blandt andet solfangeranlæg til danskere i hele landet. Navnet DBVVS er en forkortelse for Danmarks Billigste VVS. Derfor kan du også regne med gode priser, uanset om du drømmer om et solfangeranlæg, varmepumpe eller nogle af de andre kvalitetsprodukter, de forhandler.

Kontakt DBVVS i dag, hvis du vil vide mere om solfangeranlæg.