Tag turen op til Nordjylland, og oplev den danske natur

Elsker du at udforske naturen, så tag et smut til Nordjylland. Her får du nemlig mulighed for at udforske nogle af de naturskønne steder, der findes i Danmark. Før du begiver dig nordpå, kan du læse denne artikel. Her får du nogle tips og inspiration til, hvad du kan opleve.

Sæt dig ind i området, du vil besøge

Det kan være en god idé at finde ud af, hvilket område du gerne vil forbi, og hvad det har at byde på. Her kan du søge inspiration i aviser fra lokalområdet som f.eks. Jammerbugtens netavis. Du kan læse mere her om alt fra, om du skal tage din regnjakke med, til begivenheder og aktiviteter, der kan være værd at udforske på din tur.

Hav, strand og duften af fisk

Vil du kridte vandreskoene, kan du tage til Råbjerg Mile, som er den største vandreklit i Danmark, eller tage helt op til spidsen af Danmark og stå med et ben i hvert hav. Eller vil du hellere forbi Bulbjerg, der giver en fantastisk udsigt oppe fra kalkstensklippen? Der er mange flotte naturperler at se.

Sving også forbi en af de dejlige strande, bad i Vesterhavet – selvfølgelig med opmærksomhed, og mærk sus gennem håret. Her er også flere steder med fiskeri, hvor I kan se gamle kuttere og tage en bid af de friske, nyfangede fisk.

Oplev kultur, dyr og rutsjebaner

Det nordlige Danmark byder også på spændende museer med f.eks. papirklip, kalkminer, historiske kirker og zoologisk have. Der er mange muligheder, hvis I gerne vil ud at se noget. Du og hele familien kan også overveje at tage forbi Fårup Sommerland og få dagen til at gå med rutsjebaner og andre sjove forlystelser.

Så er det bare med at komme i gang og planlægge jeres tur. God fornøjelse!