Trommesættet har mange positive effekter

Trommen er et af de mest højlydte instrumenter. Det bemærkes bestemt, når barnet slår løs på dem inde på værelset. Netop fordi det er så højlydt, og fordi kun et fåtal af nybegyndere er specielt gode til at spille på et instrument, er trommesættet et af de instrumenter, som de færreste forældre vil give til deres børn. Men før du blankt afviser at give dit barn et trommesæt, skulle du læse med her om nogle af fordelene ved at spille på tromme.

Instrumentet, der giver mest motion

At spille på trommer kræver meget energi, især hvis det skal gøres over en længere periode. Har man meget energi, kan man nemt komme til at tromme på en eller anden overflade, men det har også stor betydning, at der kommer en vis lyd fra slagene. Det betyder naturligvis ikke, at du behøver at anskaffe dig et trommesæt fra Drum Limousine – i hvert fald ikke lige med det samme – men et mindre og mere enkelt trommesæt, ja måske endda et elektrisk et, så du kan justere lydstyrken, er ofte rigeligt for at få afløb for energien. Og så er trommer også et godt instrument til at slippe af med stress, fordi du har mulighed for at slå løs. Så også voksen kan have gavn af et sæt trommer.

Forbedrer motorikken

Der er mange komponenter at holde styr på i et trommesæt, så det kræver en hel del koordination at få de forskellige dele til at lyde godt. De mange forskellige dele og deres placeringer i sættet kræver derfor, at man bruger begge arme og ben, og så er det bare med at have finmotorikken i orden, så det er den rigtige tromme eller hi-hat, der spilles på. Det gælder også, når der skal spilles højt eller lavt, så det kræver en del kontrol over kroppen at spille god musik på trommerne. Det er med til at træne hjernen, og kan derfor hjælpe dit barn kognitivt i skolen og resten af livet.

Trommen er et af de vigtigste instrumenter

Meget musik i dag har trommerne som basis for rytmen, og nogle genrer kan identificeres alene ud fra trommens rytme. Det er derfor vigtigt for en trommeslager at have styr på tempoet i musikken, så det hele ikke falder til jorden. I forlængelse af motorikken kommer rytmikken oveni i læringen, som kan have en positiv effekt på fag som eksempelvis matematik. Desuden er der mange trommestykker, som er ret komplicerede, og som derfor giver anledning til at lære, hvordan man effektivt tilgår svære opgaver. Den viden er værdifuld i voksenlivet og er derfor også et boost til selvsikkerheden.